Penne s kuřecím masem a žampiony

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
37 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a společně orestujeme doměkka na velké pánvi na másle a oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku a opečeme dokřupava.
  • 2
    Poté vložíme na kousky nakrájené kuřecí maso a restujeme při střední teplotě cca 3min. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a opékáme ještě 2min. Vmícháme oloupané a nakrájené rajče a rajčatový protlak a dobře promícháme.
  • 3
    Zalijeme vínem, omáčku přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme dokud se neodpaří asi polovina tekutiny. Vmícháme smetanu, ochutíme solí a pepřem, přivedeme znova k varu a vaříme do zhoustnutí.
  • 4
    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  • 5
    Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.