Penne s kuřecím masem a žampiony
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůTěstoviny Penne
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 250gramůKuřecí prsa
- 1kusRajčata
- 125mililitrůVíno bílé
- 60gramůŠunka dušená
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstSýr Parmezán
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 5litrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
37 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a společně orestujeme doměkka na velké pánvi na másle a oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku a opečeme dokřupava.
- 2Poté vložíme na kousky nakrájené kuřecí maso a restujeme při střední teplotě cca 3min. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a opékáme ještě 2min. Vmícháme oloupané a nakrájené rajče a rajčatový protlak a dobře promícháme.
- 3Zalijeme vínem, omáčku přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme dokud se neodpaří asi polovina tekutiny. Vmícháme smetanu, ochutíme solí a pepřem, přivedeme znova k varu a vaříme do zhoustnutí.
- 4Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 5Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.