Penne s kuřecími játry
30 min.
Ingredience
- 350gramůJátra kuřecí
- 500gramůTěstoviny Penne
- 50gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůPomeranče
- 120mililitrůVíno červené
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
792 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a udržujeme teplé. Kuřecí játra začistíme a nakrájíme na kousky.
- 2Nakrájenou cibuli na kostičky osmažíme na másle cibuli doměkka. Přidáme drcený česnek, kuřecí játra, pomerančovou kůru a bobkové listy a mícháme asi 3 minuty. Potom játra děrovanou naběračkou vyjmeme. Do hrnce nalijeme červené víno, rajčatový protlak a smetanu, zamícháme a zredukujeme.
- 3Do omáčky vložíme kuřecí játra a prohřejeme je. Osolíme a opepříme. Na talíře upravíme těstoviny a přelijeme játrovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.