Penne s kuřecími játry a pomerančovou kůrou
25 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 35gramůJátra kuřecí
- 500gramůTěstoviny Penne
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžícePomerančová kůra
- 2kusyBobkový list
- 120mililitrůVíno červené
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
13 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
934 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Játra omyjeme, očistíme a osušíme. Pokrájíme je na menší kousky.
- 2Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Udržujeme je v teple. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli a doměkka ji podusíme.
- 4K cibuli pomocí lisu na česnek prolisujeme česnek, přidáme játra, pomerančovou kůru a bobkové listy. Vše promícháme a 3 minuty podusíme. Poté játra vyjmeme a do šťávy přidáme červené víno, rajský protlak a smetanu. Promícháme a na mírném ohni povaříme do zhoustnutí.
- 5Z omáčky vyjmeme bobkový list. Vložíme játra a krátce je ohřejeme. Dochutíme solí a pepřem. Penne upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s játry a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.