Penne s kuřecími játry a pomerančovou kůrou

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
13 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
934 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra omyjeme, očistíme a osušíme. Pokrájíme je na menší kousky.
  • 2
    Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Udržujeme je v teple. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli a doměkka ji podusíme.
  • 4
    K cibuli pomocí lisu na česnek prolisujeme česnek, přidáme játra, pomerančovou kůru a bobkové listy. Vše promícháme a 3 minuty podusíme. Poté játra vyjmeme a do šťávy přidáme červené víno, rajský protlak a smetanu. Promícháme a na mírném ohni povaříme do zhoustnutí.
  • 5
    Z omáčky vyjmeme bobkový list. Vložíme játra a krátce je ohřejeme. Dochutíme solí a pepřem. Penne upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s játry a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.