Penne s květákovou omáčkou

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme stranou.
  • 2
    Květák očistíme, omyjeme a rozdělíme na menší růžičky. Stonky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar a květák v něm asi 5 minut povaříme. Poté květák scedíme, vývar zachytíme a odložíme stranou.
  • 3
    Cibuli oloupeme, očistíme a najemno nasekáme. Na pánvi rozpustíme máslo a cibuli s růžičkami květáku na něm osmahneme. Pak vše podlijeme zeleninovým vývarem a 10 minut povaříme.
  • 4
    Květák v zeleninovém vývaru pomocí ručního mixéru rozmixujeme na pyré, přimícháme tavený sýr, najemno nastrouhaný čedar a najemno nasekanou pažitku. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
  • 5
    Penne servírujeme na připravené talíře a přelijeme květákovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.