Penne s květákovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 500gramůKvěták
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 100gramůSýr Čedar
- 50gramůSýr Čedar - tavený
- 1kusPažitka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 400gramůPenne rigate
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme stranou.
- 2Květák očistíme, omyjeme a rozdělíme na menší růžičky. Stonky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar a květák v něm asi 5 minut povaříme. Poté květák scedíme, vývar zachytíme a odložíme stranou.
- 3Cibuli oloupeme, očistíme a najemno nasekáme. Na pánvi rozpustíme máslo a cibuli s růžičkami květáku na něm osmahneme. Pak vše podlijeme zeleninovým vývarem a 10 minut povaříme.
- 4Květák v zeleninovém vývaru pomocí ručního mixéru rozmixujeme na pyré, přimícháme tavený sýr, najemno nastrouhaný čedar a najemno nasekanou pažitku. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
- 5Penne servírujeme na připravené talíře a přelijeme květákovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.