Penne s lilkem
45 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Penne
- 4litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 500gramůRajčatové pyré
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyLilek
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 120gramůRicotta solená tvrdá
- 1hrstBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Lilky nakrájíme na plátky, rozprostřeme na talíř, osolíme a necháme stát, aby se zbavily vody. Potom plátky otřeme papírovou utěrkou a obalíme v hladké mouce.
- 2Obalené plátky smažíme na slunečnicovém oleji dozlatova.
- 3Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm najemno nasekanou cibuli a rozmáčknutý česnek. Po chvíli přidáme rajčatové pyré a necháme vše probublávat asi 5 minut.
- 4Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.
- 5Osmažené plátky lilku nakrájíme na kostičky a vhodíme do omáčky v pánvi. Česnek odstraníme. Vaříme dalších 5 minut.
- 6Těstoviny posypeme nastrouhanou ricottou a lístky bazalky. Přidáme je do pánve s omáčkou,
- 7Těstoviny s omáčkou upravíme na talíře a ozdobíme lilkem. Posypeme ještě ricottou a zakapeme olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.