Penne s mozzarelou a bazalkovou pastou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
42 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
828 mg
Cukr
960 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme (cca 4 lžíce vody si odložíme) a necháme okapat.
  • 2
    Kešu oříšky opražíme na suché pánvi, omytá cherry rajčata rozpůlíme, mozarellu nakrájíme na drobné kostičky.
  • 3
    Na bazalkovou pastu pokrájíme lístky bazalky, oloupané stroužky česneku nakrájíme na kousky, parmazán nastrouháme a vše spolu se solí, pepřem a olivovým olejem rozmixujeme na hladkou pastu.
  • 4
    Penne s omáčkou připravujeme najednou jen na dvě porce, aby se těstoviny s pastou dobře propojily. Rozehřejeme pánev, vlijeme 2 lžíce odložené vody, přidáme polovinu těstovin a polovinu pasty, promícháme a přidáme polovinu rajčat.
  • 5
    Těstoviny podáváme posypané mozarellou a kešu oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.