Penne s mozzarelou a bazalkovou pastou
30 min.

Ingredience
- 400gramůPenne rigate
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl mořská
- Na omáčku
- 20gramůOřechy Kešu
- 2kusyMozzarella
- 200gramůRajčata Cherry
- Na pastu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
42 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
828 mg
Cukr
960 mg
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme (cca 4 lžíce vody si odložíme) a necháme okapat.
- 2Kešu oříšky opražíme na suché pánvi, omytá cherry rajčata rozpůlíme, mozarellu nakrájíme na drobné kostičky.
- 3Na bazalkovou pastu pokrájíme lístky bazalky, oloupané stroužky česneku nakrájíme na kousky, parmazán nastrouháme a vše spolu se solí, pepřem a olivovým olejem rozmixujeme na hladkou pastu.
- 4Penne s omáčkou připravujeme najednou jen na dvě porce, aby se těstoviny s pastou dobře propojily. Rozehřejeme pánev, vlijeme 2 lžíce odložené vody, přidáme polovinu těstovin a polovinu pasty, promícháme a přidáme polovinu rajčat.
- 5Těstoviny podáváme posypané mozarellou a kešu oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.