Penne s olivami, artyčoky a tuňákem
22 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Penne
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyChilli paprička
- 100gramůOlivy černé
- 410gramůArtyčoky sterilované
- 2lžíceKapary
- 440gramůTuňák v oleji
- 250gramůSýr Parmezán
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
27 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek, chilli papričky zbavené jádřinců a kapary nasekáme nadrobno. Parmezán nahrubo nastrouháme.
- 2Do velkého hrnce dáme vařit vodu, přidáme olivový olej a sůl a nasypeme penne. Zamícháme, aby se těstoviny nepřichytily ke dnu. Vaříme „al dente“, když jsou hotové, slijeme a rychle propláchneme studenou vodou.
- 3V hlubokém rendlíku rozehřejeme 4 lžíce oleje, přidáme česnek a chilli papričky a restujeme 2-3 minuty. Přidáme uvařené a dobře odkapané těstoviny, černé olivy, artyčoky, kapary a konzervovaného tuňáka bez nálevu, zamícháme, dobře prohřejeme a ihned podáváme, posypané parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.