Penne s omáčkou z koktejlových rajčat

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
33 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
355 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na půlky pokrájíme koktejlová rajčata, prolisujeme oloupaný česnek, otrháme lístky ze svazečku bazalky, 120 g sýru parmezán najemno nastrouháme a 30 g ho nakrouháme na hrubé hoblinky.
  • 2
    Ve větším hrnci rozehřejeme 1/2 másla, na něm dožluta opečeme česnek, potom přidáme rajčata, osolíme a necháme 15 minut dusit. Přidáme 2/3 bazalkových lístků, odstavíme z ohně a uložíme do tepla.
  • 3
    Penne uvaříme al dente, scedíme, promícháme se zbývajícím máslem a strouhaným parmezánem a podle chuti osolíme a opepříme. Směs penne se sýrem potom vmícháme do rozdušených rajčat a rozdělíme do misek.
  • 4
    Servírujeme ozdobené parmezánovými hoblinkami a bazalkovými lístky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.