Penne s omáčkou z koktejlových rajčat
45 min.
Ingredience
- 1kilogramRajčata Cherry
- 4stroužkyČesnek
- 3lžíceBazalka
- 150gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 400gramůTěstoviny Penne
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
33 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
355 mg
Postup přípravy
- 1Na půlky pokrájíme koktejlová rajčata, prolisujeme oloupaný česnek, otrháme lístky ze svazečku bazalky, 120 g sýru parmezán najemno nastrouháme a 30 g ho nakrouháme na hrubé hoblinky.
- 2Ve větším hrnci rozehřejeme 1/2 másla, na něm dožluta opečeme česnek, potom přidáme rajčata, osolíme a necháme 15 minut dusit. Přidáme 2/3 bazalkových lístků, odstavíme z ohně a uložíme do tepla.
- 3Penne uvaříme al dente, scedíme, promícháme se zbývajícím máslem a strouhaným parmezánem a podle chuti osolíme a opepříme. Směs penne se sýrem potom vmícháme do rozdušených rajčat a rozdělíme do misek.
- 4Servírujeme ozdobené parmezánovými hoblinkami a bazalkovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.