Penne s paprikou a chorizem
25 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Penne
- 1lžíceOlej stolní
- 500gramůKlobása Chorizo
- 300gramůFenykl sladký - hlíza
- 2stroužkyČesnek
- 80mililitrůLimetková šťáva
- 400gramůPaprikové lusky čerstvé
- 100gramůRoketa
- 35gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
944 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
48 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
2 g
Cukr
346 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a vrátíme do hrnce.
- 2Nakrájenou klobásu osmažíme na másle a oleji. Přidáme najemno nakrájený fenykl a za občasného míchání jej asi 5 minut podusíme.
- 3Přidáme drcený česnek a smažíme asi minutu. Pokapeme limetovou šťávou a přisypeme nakrájené papriky. Přivedeme k varu a ještě asi 5 minut vaříme.
- 4Do těstovin zamícháme směs s klobásou a fenyklem, přisypeme nakrájenou roketu a opatrně promícháme. Zdobíme hoblinkami parmazánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.