Penne s pórkem a krůtím masem
40 min.
Ingredience
- 300gramůTěstoviny Penne
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 400gramůKrůtí prsa
- 2kusyPórek
- 3kusyRajčata
- 1kusŠalotka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 5lžicMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
29 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Omyté maso osušíme a nakrájíme na nudličky. Omytý pórek nakrájíme na kroužky, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na kostky. Oloupanou šalotku nasekáme.
- 2Na pánvi na 2 lžících másla zrpudka opečeme maso. Osolíme je, opepříme a vyjmeme z pánve. Do výpeku přidáme 1 lžíci másla a pórek a dusíme asi 6 minut. Osolíme a vyjmeme z pánve. Na zbylém tuku podusíme šalotku, přidáme rajčata a dusíme 3 minuty. Přidáme 2 lžíce másla, maso, pórek a penne. Vše zamícháme a jen prohřejeme.
- 3Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.