Penne s ragú z kuřecích jater
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 600gramůJátra kuřecí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyBobkový list
- 2lžíceOcet Sherry
- 250gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 5lžicOlej olivový
- 400gramůTěstoviny Penne
- 4kusyBazalka
- 2lžičkyCukr moučkový
- 2stroužkyČesnek
- 80mililitrůSherry brandy
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 120mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
18 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Játra očistíme, zbavíme šlach a nakrájíme na malé kousky. Mouku smícháme se solí a pepřem, játra ve směsi obalíme.
- 2V pánvi rozpálíme olej, cibuli s česnekem (pokrájené na kostičky) v něm osmahneme. Přidáme játra, bobkový list a smažíme 3 - 4 minuty při střední teplotě. Přilijeme ocet, 2 minuty povaříme, vmícháme sherry a vývar.
- 3Do masové směsi přidáme kousky rajčat, ještě 6 - 8 minut povaříme, aby zhoustla. Vyjmeme bobkové listy.
- 4Těstoviny uvaříme dle návodu, slijeme, ale trochu vody, v níž se vařily, si necháme. Penne přidáme do ragú, promícháme, můžeme přilít i trochu vody z těstovin, je-li třeba. Dochutíme solí, cukrem a pepřem.
- 5Bazalku opláchneme, lístky otrháme, nakrájíme a přidáme k ragú. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.