Penne s rajčaty a feferonkami
20 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Penne
- 5litrůVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2stroužkyČesnek
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2kusyFeferony
- 2kusyBazalka
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
27 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.
- 2Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájený stroužek česneku a nakrájené feferonky. Lehce orestujeme, přidáme rajčata a dva lístky bazalky. Vše mícháme a podle potřeby podléváme vodou z těstovin. Omáčku vaříme asi 5 minut.
- 3Do povařené omáčky vmícháme těstoviny a ihned podáváme.
- 4Každou porci posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.