Penne s rajčaty a říčními raky

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1071 kcal
Bílkoviny
113 g
Tuky
21 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Necháme rozmrazit říční raky. Lehkým krouživým pohybem oddělíme ocásky od trupů. Rozlomíme krunýře a nakrojíme maso podél hřbetu. Odstraníme střívko a maso uložíme do lednice. Krunýře a ocásky dáme stranou.
  • 2
    Oloupeme šalotku a nakrájíme ji na kostičky. Na vyšší pánvi na silném ohni rozpustíme máslo a orestujeme na něm šalotku spolu s račím masem a krunýři. Rychle přidáme na pánev kari, poté med, 100 ml vína a loupaná rajčata i se šťávou. Směs na pánvi povaříme 5 minut do zhoustnutí. Poté omáčku zalijeme smetanou, dochutíme solí, okořeníme cayenským pepřem, vše na mírném ohni povaříme 10 minut.
  • 3
    Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a necháme okapat. Ve zbytku bílého vína povaříme rozinky dokud se všechna tekutina nevyvaří. Na pánvi na olivovém oleji za stálého míchání opražíme dozlatova piniová jádra.
  • 4
    Přes jemné sítko prolisujeme omáčku a zbytky vymačkáme.
  • 5
    S připravenou omáčkou dobře promícháme penne, rozinky a račí ocásky. Vše ohřejeme. Penne naporcujeme na talíře, zdobíme lístky bazalky a opraženými piniovými jádry. Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.