Penne s říčními raky

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1312 kcal
Bílkoviny
116 g
Tuky
45 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozmrazíme říční raky. Lehkým krouživým pohybem oddělíme ocásky od trupu. Rozlomíme krunýř, maso podél hřbetu nakrojíme, odstraníme střívko a račí maso dáme do chladničky.
  • 2
    Oloupanou a na kostičky nakrájenou šalotku spolu s račími trupy a krunýři orestujeme na másle na silném ohni. Přimícháme kari, přidáme med, 100 ml vína a rajčata se šťávou. Vše povaříme asi 5 minut a necháme zhoustnout.Zalijeme smetanou, osolíme, okořeníme kajenským pepřem a na mírném ohni asi 10 minut povaříme.
  • 3
    Ve zbytku vína povaříme rozinky ( dokud se tekutina nevyvaří).Na olivovém oleji opražíme dozlatova piniová jádra. Penne uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Omáčku prolisujeme přes jemné sítko. Rozinky, račí ocásky a penne promícháme s připravenou omáčkou a ohřejeme.
  • 4
    Na talíři pokrm ozdobíme lístky bazalky a opraženými piniovými jádry.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.