Penne s říčními raky
45 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Penne
- 1lžičkaSůl
- 24kusůRak říční
- 35gramůMáslo čerstvé
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMed včelí
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř cayenský
- 40gramůHrozinky
- 100gramůŠalotka
- 1lžičkaKari koření
- 50gramůOříšky piniové
- 140mililitrůVíno bílé
- 1lžíceBazalka
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1312 kcal
Bílkoviny
116 g
Tuky
45 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Rozmrazíme říční raky. Lehkým krouživým pohybem oddělíme ocásky od trupu. Rozlomíme krunýř, maso podél hřbetu nakrojíme, odstraníme střívko a račí maso dáme do chladničky.
- 2Oloupanou a na kostičky nakrájenou šalotku spolu s račími trupy a krunýři orestujeme na másle na silném ohni. Přimícháme kari, přidáme med, 100 ml vína a rajčata se šťávou. Vše povaříme asi 5 minut a necháme zhoustnout.Zalijeme smetanou, osolíme, okořeníme kajenským pepřem a na mírném ohni asi 10 minut povaříme.
- 3Ve zbytku vína povaříme rozinky ( dokud se tekutina nevyvaří).Na olivovém oleji opražíme dozlatova piniová jádra. Penne uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Omáčku prolisujeme přes jemné sítko. Rozinky, račí ocásky a penne promícháme s připravenou omáčkou a ohřejeme.
- 4Na talíři pokrm ozdobíme lístky bazalky a opraženými piniovými jádry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.