Penne s telecím ragů a hráškem
85 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 600gramůTelecí maso přední
- 150gramůCibule
- 150gramůPetržel kořen
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 5lžicOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůVývar telecí
- 350gramůTěstoviny Penne
- 1lžičkaTymián sušený
- 2lžičkyMouka pšeničná
- 200gramůSmetana na vaření
- 150gramůHrášek mražený
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,5hrstPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
20 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a papírovou utěrkou osušíme telecí maso. Nakrájíme ho na menší kousky. Petržel očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme, ty větší nakrájíme.
- 2Na pánvi rozpálíme polovinu oleje, přidáme houby a 2–3 minuty je smažíme. Přidáme tymián, vše podlijeme telecím vývarem a asi 45 minut dusíme pod pokličkou. Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a udržujeme je v teple.
- 3Po 45 minutách sejmeme pokličku a ragů necháme trochu vyvařit. Pro zahuštění zaprášíme moukou a přidáme smetanu. Promícháme, přidáme hrášek a za stálého míchání vaříme dalších zhruba 5 minut.
- 4Na závěr ragů dochutíme citronovou šťávou, worcesterskou omáčkou, solí a pepřem.
- 5Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme telecím ragů a posypané nasekanou petrželkou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.