Penne s tuňákem, lilkem a kapary
70 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 1lžičkaSůl
- 150gramůTuňák obecný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 350gramůTěstoviny Penne
- 4lžíceBazalka
- 2lžičkyKapary sterilované
- 5lžicProtlak rajčatový
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
8 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na kostičky pokrájený lilek vložíme do síta, posypeme lžičkou soli, promícháme a necháme 30 minut odležet. Lilek pustí vodu, potom ho v sítu osušíme utěrkou.
- 2Čerstvého, na kostičky nakrájeného tuňáka osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej, zprudka na něm tuňáka opečeme (asi 10 vteřin na každé straně) a sundáme z pánve.
- 3Ve velkém rnci uvaříme těstoviny Penne v osolené vodě 10 - 12 minut al dente, hotové těstoviny zcedíme, vyklopíme do mísy.
- 4Během doby, co se vaří Penne, v uvolněné pánvi rozpálíme olej a restujeme na něm asi 8 minut lilek do zlatova. Do lilku vmícháme rajčatovou omáčku s kapary (opláchnuté studenou vodou a okapané). Směsí zalijeme těstoviny, vše promícháme, přidáme tuňáka, osolíme, opepříme, posypeme nadrobno rozkrájenou bazalkou, pokapeme olejem a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.