Penne s tykvovou omáčkou se skořicí

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
17 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykev oloupeme, vydlabeme dužinu a nakrájíme ji na kostičky. Uvaříme doměkka v osolené vodě a scedíme.
  • 2
    Mezitím uvaříme těstoviny ve vodě se špetkou soli al dente a scedíme.
  • 3
    Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova na rozehřátém másle. Přidáme prolisovaný česnek, skořici a ještě krátce opečeme. Poté vlijeme smetanu, přidáme med, tykev, přivedeme k varu, teplotu snížíme a povaříme cca 5min do zhoustnutí. Vmícháme nastrouhaný parmazán a mícháme dokud se sýr nerozpustí.
  • 4
    Ochutíme solí, pepřem, omáčku promícháme s těstovinami, rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.