Penne s tykvovou omáčkou se skořicí
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžícePažitka
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 500gramůTěstoviny Penne
- 1špetkaPepř černý mletý
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMed včelí
- 35gramůSýr Parmezán
- 340gramůTykev
- 1lžičkaSůl
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
17 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Tykev oloupeme, vydlabeme dužinu a nakrájíme ji na kostičky. Uvaříme doměkka v osolené vodě a scedíme.
- 2Mezitím uvaříme těstoviny ve vodě se špetkou soli al dente a scedíme.
- 3Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova na rozehřátém másle. Přidáme prolisovaný česnek, skořici a ještě krátce opečeme. Poté vlijeme smetanu, přidáme med, tykev, přivedeme k varu, teplotu snížíme a povaříme cca 5min do zhoustnutí. Vmícháme nastrouhaný parmazán a mícháme dokud se sýr nerozpustí.
- 4Ochutíme solí, pepřem, omáčku promícháme s těstovinami, rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.