Penne s vejci a ančovičkami
30 min.
Ingredience
- 300gramůTěstoviny Penne
- 100gramůAnčovičky konzervované
- 40gramůPetržel - nať
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 20gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
751 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Opereme petrželku a nasekáme ji. Ančovičky povaříme v hrnci s vodou, aby se zbavily soli, vykostíme je a pokrájíme na kousky. V hlubokém talíři rozšleháme vejce se špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře.
- 2Uvaříme těstoviny. Mezitím rozehřejeme ve velké pánvi olej a rozmělníme v něm ančovičky, přidáme těstoviny a při střední teplotě smažíme 2 minuty.
- 3Tenkým pramínkem za neustálého míchání vařečkou do těstovin přiléváme rozšlehaná vajíčka. Přidáme nastrouhané pecorino (sýr ovčí tvrdý) a pepř a stále mícháme. Stáhneme pánev ze sporáku, posypeme hotový pokrm petrželkou a podáváme na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.