Penne se sardelemi a kapary

50 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
1 g
Cukr
28 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Předehřejeme troubu. Papriky omyjeme, podélně překrojíme, vyjmeme jadřinec, opláchneme a vložíme do trouby. Ohříváme dokud slupka nepopraská, abychom ji mohli stáhnout. Oloupanou papriku nakrájíme na nudličky. Stružky česneku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Sardele namočíme na chvíli do vody. Poté je necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Kapary vyjmeme z nálevu a necháme okapat.
  • 2
    3 lžíce olivového oleje rozpálíme na větší pánvi, vložíme česnek a na mírném ohni ho doměkka podusíme spolu se sardelemi a paprikou.
  • 3
    Na pánev přidáme kapary a několik minut dusíme. Opláchneme lístky máty a bazalky, osušíme a nasekáme najemno. Bylinky přidáme ke směsi na pánev a promícháme. Poté přidáme uvařené těstoviny.
  • 4
    K těstovinám přilijeme zbytek oleje, vše promícháme a prohříváme asi 2-3 minuty. Připravíme na talíře a posypeme čerstvě mletým pepřem. Teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.