Penne se sépiemi

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
15 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Petrželku nasekáme. Sépie důkladně propláchneme a pokrájíme.
  • 2
    Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nahrubo nasekáme. Oloupeme šalotku a jemně ji nasekáme. Do pánve dáme olej a šalotku osmažíme tak, aby nestačila zhnědnout.
  • 3
    Přidáme do pánve pokrájené sépie a za občasného zamíchání je 2-3 minuty smažíme. Přilijeme bílé víno a necháme ho prudce vyvařit, pak přidáme rajčata, špetku soli a pepře a všechno 10 minut zprudka podusíme.
  • 4
    Mezitím ve velkém hrnci uvaříme těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je a dáme je do pánve s omáčkou se sépiemi. Všechno promícháme, posypeme nasekanou petrželkou a hotový pokrm horký podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.