Penne se sépiemi
40 min.
Ingredience
- 300gramůSépie
- 300gramůRajčata
- 50gramůŠalotka
- 50kusůPetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 350gramůTěstoviny Penne
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
15 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Petrželku nasekáme. Sépie důkladně propláchneme a pokrájíme.
- 2Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nahrubo nasekáme. Oloupeme šalotku a jemně ji nasekáme. Do pánve dáme olej a šalotku osmažíme tak, aby nestačila zhnědnout.
- 3Přidáme do pánve pokrájené sépie a za občasného zamíchání je 2-3 minuty smažíme. Přilijeme bílé víno a necháme ho prudce vyvařit, pak přidáme rajčata, špetku soli a pepře a všechno 10 minut zprudka podusíme.
- 4Mezitím ve velkém hrnci uvaříme těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je a dáme je do pánve s omáčkou se sépiemi. Všechno promícháme, posypeme nasekanou petrželkou a hotový pokrm horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.