Penne se smetanou a sýrem
25 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Penne
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůSýr Ricotta
- 60mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 105gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
29 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
35 mg
Cukr
492 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
- 2Zatímco se vaří, smícháme v misce žloutky, nastrouhaný parmezán a ricottu. Přilijeme smetanu a promícháme vidličkou.
- 3Dle chuti přisypeme trochu nastrouhaného muškátového oříšku, trochu soli a pepře. Hotové těstoviny slijeme. Čistý hrnec vrátíme na plotnu a zahřejeme v něm máslo. Vložíme do hrnce těstoviny a při střední teplotě promícháme.
- 4Odstavíme z ohně a přilijeme k těstovinám směs smetany a sýra. Promícháme, aby se vše spojilo. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.