Penne se špenátem a stiltonem
30 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Penne
- 4litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 45gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVejce slepičí
- 90gramůŠpenát listový čerstvý
- 90gramůStilton
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
917 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
46 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.
- 2V pánvi na rozehřátém másle restujeme nadrcený česnek 1 minutu. Přilijeme smetanu, podusíme 2-3 minuty a nakonec vmícháme rozšlehané vejce.
- 3Očištěné, nakrájené houby krátce podusíme ve vlastní šťávě a vmícháme do smetanové směsi. Potom přidáme uvařené penne, promícháme a prohřejeme. Dále přidáme omytý, nakrájený špenát, rozdrobený sýr, špetku muškátového oříšku a podle chuti mírně osolíme a opepříme. Vše zlehka promícháme.
- 4Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.