Penne se zeleným chřestem
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 500gramůChřest zelený
- 1kusCibule
- 50gramůŠunka dušená
- 40gramůMáslo čerstvé
- 300gramůTěstoviny Penne
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,25kusChilli paprička
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5hrstPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
579 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody al dente dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
- 2Omyjeme chřest, spodní část oloupeme a nakrájíme na šikmé proužky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Šunku pokrájíme na nudličky.
- 3Připravíme si velkou pánev, ve které rozpálíme máslo, přidáme cibuli a šunku a osmahneme. Na pánev přidáme chřest a sušenou chilli papričku, promícháme a vše osmažíme. Pažitku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.
- 4Na pánev k zelenině přidáme smetanu a rajčatový protlak, vše promícháme a trochu povaříme do zhoustnutí. Ve chvíli, kdy omáčka získá krémovou konzistenci, přidáme těstoviny, dochutíme solí a pepřem a vše opatrně promícháme. Znova krátce prohřejeme a posypeme pažitkou. Těstoviny s omáčkou upravíme na talíře a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.