Penne v rajčatové omáčce
20 min.
Ingredience
- 400gramůPenne rigate
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- Na omáčku
- 8stroužkůČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 100mililitrůVíno bílé
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2špetkyPepř černý mletý
- 8kusůRajčata Cherry
- 4lžíceBazalka
- 80gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat.
- 2Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky, bazalku na hrubo nasekáme.
- 3Na 2 lžících rozpáleného oleje zvolna orestujeme do zlatova česnek, podlijeme vínem, necháme odvařit alkohol a přimícháme konzervovaná pokrájená rajčata. Směs osolíme, opepříme a krátce podusíme.
- 4Penne s omáčkou připravujeme najednou jen na dvě porce, aby se těstoviny s omáčkou dobře propojily. Rozehřejeme pánev, přidáme polovinu omáčky a polovinu těstovin, promícháme a přidáme polovinu cherry rajčat a bazalku. Za stálého míchání krátce povaříme.
- 5Těstoviny podáváme posypané sýrem a pokapané olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.