Penne v rajčatové omáčce

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky, bazalku na hrubo nasekáme.
  • 3
    Na 2 lžících rozpáleného oleje zvolna orestujeme do zlatova česnek, podlijeme vínem, necháme odvařit alkohol a přimícháme konzervovaná pokrájená rajčata. Směs osolíme, opepříme a krátce podusíme.
  • 4
    Penne s omáčkou připravujeme najednou jen na dvě porce, aby se těstoviny s omáčkou dobře propojily. Rozehřejeme pánev, přidáme polovinu omáčky a polovinu těstovin, promícháme a přidáme polovinu cherry rajčat a bazalku. Za stálého míchání krátce povaříme.
  • 5
    Těstoviny podáváme posypané sýrem a pokapané olivovým olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.