Penne zapečené s mletým masem
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůTěstoviny Penne
- 500gramůMaso mleté - mix
- 5lžicMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOlej rostlinný
- 300gramůMozzarella
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1šálekVývar zeleninový
- 10gramůBazalka
- 5lžicKečup
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4stroužkyČesnek
- 60gramůProtlak rajčatový
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1449 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
87 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej a na něm restujeme cibulku dozlatova, přidáme rajčatový protlak a necháme 3 minuty restovat. Přidáme mleté maso, sůl, pepř, česnek a opékáme 5 minut ze všech stran. Pak podléváme vývarem tak, aby se mleté maso dusilo dalších 5 minut. Přidáme kečup, bazalku a prohříváme ještě 5 minut.
- 3Nastrouháme mozzarellu.
- 4Připravíme bešamel. Do rozehřátého másla vmícháme mouku, až se vytvoří růžová jíška, tu zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Povaříme tři minuty a pak odstavíme z ohně.
- 5Do zapékací misky nandáme vrstvu těstovin, vrstvu mletého masa a vrstvu nastrouhaného sýra. Vrstvy střídáme, než zaplníme mísu. Poslední vrstva by měla být sýr a na něj nalitý bešamel.
- 6Pečeme v troubě 20 minut, až se sýr rozteče a bešamel ztuhne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.