Penne zapečené s mletým masem

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1449 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
87 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme olej a na něm restujeme cibulku dozlatova, přidáme rajčatový protlak a necháme 3 minuty restovat. Přidáme mleté maso, sůl, pepř, česnek a opékáme 5 minut ze všech stran. Pak podléváme vývarem tak, aby se mleté maso dusilo dalších 5 minut. Přidáme kečup, bazalku a prohříváme ještě 5 minut.
  • 3
    Nastrouháme mozzarellu.
  • 4
    Připravíme bešamel. Do rozehřátého másla vmícháme mouku, až se vytvoří růžová jíška, tu zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Povaříme tři minuty a pak odstavíme z ohně.
  • 5
    Do zapékací misky nandáme vrstvu těstovin, vrstvu mletého masa a vrstvu nastrouhaného sýra. Vrstvy střídáme, než zaplníme mísu. Poslední vrstva by měla být sýr a na něj nalitý bešamel.
  • 6
    Pečeme v troubě 20 minut, až se sýr rozteče a bešamel ztuhne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.