Pepřová omáčka k jehněčí pečeni
40 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí kýta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej slunečnicový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 10gramůTymián čerstvý
- 100gramůHrachové lusky
- 200gramůKarotka
- 2kusyKedlubna
- 100gramůCibulka jarní
- 400mililitrůVývar z hovězích kostí
- 30gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
834 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
67 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do masa vetřeme sůl a rozdrcený pepř, rozpálíme olej a opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme z pánve a necháme vychladnout. List alobalu potřeme máslem, položíme na něj maso, obložíme tymiánem a zabalíme. Zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na menší kousky a jednotlivé druhy povaříme v osolené vodě tak, aby zůstaly křupavé. Přelijeme je studenou vodou a necháme vychladnout. Zabalené maso vložíme do vařící vody, hrnec odstavíme a maso v něm ponecháme 8 minut. Jehněčí vývar vyvaříme na polovinu. Ručním mixérem vmícháme na kousky nakrájené máslo. Do omáčky vložíme zeleninu, osolíme, řádně opepříme a ochutíme petrželkou. Maso vyjmeme z fólie a šikmo nakrájíme na slabé plátky.
- 2Vhodnou přílohou jsou brambory pečené s tymiánem, rozmarýnem a bobkovým listem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.