Pepřová omáčka k jehněčí pečeni

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
834 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
67 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do masa vetřeme sůl a rozdrcený pepř, rozpálíme olej a opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme z pánve a necháme vychladnout. List alobalu potřeme máslem, položíme na něj maso, obložíme tymiánem a zabalíme. Zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na menší kousky a jednotlivé druhy povaříme v osolené vodě tak, aby zůstaly křupavé. Přelijeme je studenou vodou a necháme vychladnout. Zabalené maso vložíme do vařící vody, hrnec odstavíme a maso v něm ponecháme 8 minut. Jehněčí vývar vyvaříme na polovinu. Ručním mixérem vmícháme na kousky nakrájené máslo. Do omáčky vložíme zeleninu, osolíme, řádně opepříme a ochutíme petrželkou. Maso vyjmeme z fólie a šikmo nakrájíme na slabé plátky.
  • 2
    Vhodnou přílohou jsou brambory pečené s tymiánem, rozmarýnem a bobkovým listem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.