Pepřové krevety se solí
15 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyPepř sečuánský
- 1lžičkaCukr krupice
- 450gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaZázvor celý
- 3kusyCibulka jarní
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
6 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
549 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hmoždíři rozetřeme černý a sečuánský pepř a sůl. Přidáme cukr a schováme na později.
- 2Tygří krevety opláchneme pod studenou vodou a utřeme je do sucha.
- 3Ve velké předehřáté pánvi rozehřejeme olej, přidáme krevety, zázvor, nasekanou chilli papričku, česnek a 5 minut smažíme, dokud nejsou krevety propečené. Přidáme do pánve směs z hmoždíře a smažíme minutu za neustálého míchání.
- 4Krevetami naplníme teplé servírovací misky a ozdobíme každou jarní cibulkou.
- 5Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.