Pepřový holubí bujon s dýní

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1142 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
12 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kompotovanou dýni s ananasem scedíme a necháme odkapat. Fenyklové zelené snítky omyjeme a jednotlivé lístky otrháme a odložíme na ozdobu.
  • 2
    Oloupanou šalotku pokrájíme nadrobno. V hmoždíři rozdrtíme zelený a červený pepř a v hrnci na másle cibuli s pepřem krátce restujeme. Přilijeme 1 litr holubího bujonu, který přivedeme k varu, pak snížíme teplotu. Přidáme kostičky dýně s ananasem a pomalu vaříme 4 minuty.
  • 3
    Bujon dochutíme solí, každou porci ozdobíme lístky fenyklu a podáváme.
  • 4
    Bujon z holoubat [30620]:
  • 5
    Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky.
  • 6
    V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme.
  • 7
    Pak k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 litru bílého vína, 1 litr vody, celou lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce.
  • 8
    Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával.
  • 9
    Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem.
  • 10
    Vývar necháme vychladit (nejlépe na několik hodin v chladničce), pak z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.