Pepřový tokáň

110 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
12 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
323 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na tenké, asi 5cm dlouhé proužky.
  • 2
    V kastrolu rozpálíme tuk a nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme maso, ze všech stran opečeme, ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Poté přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vínem, snížíme teplotu a zakryté podusíme. Podle potřeby podlijeme vodou.
  • 4
    Když je mazo zpola hotové, vmícháme protlak a dusíme doměkka. Odvaříme co nejvíc tekutiny, tak aby jídlo mělo hustou hnědou omáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.