Pepřový tokáň
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůHovězí maso zadní
- 200mililitrůVíno bílé
- 1stroužekČesnek
- 40gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
12 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
323 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na tenké, asi 5cm dlouhé proužky.
- 2V kastrolu rozpálíme tuk a nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme maso, ze všech stran opečeme, ochutíme solí a pepřem.
- 3Poté přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vínem, snížíme teplotu a zakryté podusíme. Podle potřeby podlijeme vodou.
- 4Když je mazo zpola hotové, vmícháme protlak a dusíme doměkka. Odvaříme co nejvíc tekutiny, tak aby jídlo mělo hustou hnědou omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.