Perlička dušená na slanině
60 min.
Ingredience
- 30gramůSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2500gramůPerlička
- 200gramůCibule
- 2gramyPepř černý celý
- 2gramyNové koření celé
- 150gramůSlanina vepřová
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
24 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
436 mg
Cukr
849 mg
Postup přípravy
- 1Perličky očistíme, opláchneme, protkneme polovinou dávky slaniny a na povrchu i uvnitř mírně osolíme. Ztvarujeme je pomocí provázku nebo jehel.
- 2Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme polovinu dávky másla. Na slanině s máslem osmahneme do zlatova jemně nakrájenou cibuli, zastříkneme ji vodou a přidáme pepř a nové koření.
- 3Do vařícího základu vložíme perličky a pod poklicí za občasného přelévání šťávou dusíme doměkka. Potom perličky vyjmeme.
- 4Šťávu zjemníme máslem, přisolíme a krátce převaříme.
- 5Při podávání perličkám nasekneme klouby a porce přeléváme necezenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.