Perlička dušená po myslivecku
80 min.
Ingredience
- 1kusPerlička
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 50gramůCibule
- 1kusBobkový list
- 500gramůZakysaná smetana
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 0,5lžičkaJalovec
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
55 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
664 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou perličku osolíme, vložíme do pekáče spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a na kostičky nakrájenou slaninou. Přidáme koření a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou. Měkkou perličku zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou a povaříme - šťávu nepasírujeme. Můžeme podávat s knedlíky a brusinkovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.