Perlička dušená s rumem

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
95 g
Tuky
153 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
160 mg
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrozinky vložíme do rumu. Máslo rozpustíme v pánvi, na něm osmahneme kuřecí játra i játra z perličky, vyndáme je, pokrájíme na kostičky. Nakrájíme šunku, přidáme ji k játrům.
  • 2
    Do mléka namočíme veku, vymačkáme. Petrželovou nať a česnek nasekáme, žervé rozmícháme s vejcem, vše smícháme na nádivku, vložíme do velké mísy a smícháme s játrovou směsí. Přidáme hrozinky, osolíme a opepříme nádivku. Vše promícháme.
  • 3
    Opláchneme perličku, osušíme, potřeme zevnitř i zvenčí solí a pepřem. Naplníme ji dvěma třetinami nádivky a sepneme párátky, potřeme máslem a vložíme do pekáče. Kolem perličky rozložíme nakrájenou šalotku, kastrol dáme do předehřáté trouby. Podléváme průběžné kuřecím vývarem a malým množstvím rumu, pečeme 60 minut.
  • 4
    Ve woku rozpálíme máslo a olej a opečeme na něm do zlatova toustový chléb. Plátky chleba potřeme zbylou nádivkou, než se perlička dopeče, vložíme na 10 minut do trouby.
  • 5
    Naporcované maso položíme na tousty, doplníme nádivkou, nakrájenou na plátky. Rozpálíme výpek, přidáme do něj rum a před podáváním polijeme maso na toustech.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.