Perlička dušená s rumem
90 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyPerlička
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 75gramůHrozinky
- 4lžíceRum
- 200gramůJátra kuřecí
- 175gramůŠunka dušená
- 4plátkyVeka
- 4kusyBulky toastové
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
95 g
Tuky
153 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
160 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky vložíme do rumu. Máslo rozpustíme v pánvi, na něm osmahneme kuřecí játra i játra z perličky, vyndáme je, pokrájíme na kostičky. Nakrájíme šunku, přidáme ji k játrům.
- 2Do mléka namočíme veku, vymačkáme. Petrželovou nať a česnek nasekáme, žervé rozmícháme s vejcem, vše smícháme na nádivku, vložíme do velké mísy a smícháme s játrovou směsí. Přidáme hrozinky, osolíme a opepříme nádivku. Vše promícháme.
- 3Opláchneme perličku, osušíme, potřeme zevnitř i zvenčí solí a pepřem. Naplníme ji dvěma třetinami nádivky a sepneme párátky, potřeme máslem a vložíme do pekáče. Kolem perličky rozložíme nakrájenou šalotku, kastrol dáme do předehřáté trouby. Podléváme průběžné kuřecím vývarem a malým množstvím rumu, pečeme 60 minut.
- 4Ve woku rozpálíme máslo a olej a opečeme na něm do zlatova toustový chléb. Plátky chleba potřeme zbylou nádivkou, než se perlička dopeče, vložíme na 10 minut do trouby.
- 5Naporcované maso položíme na tousty, doplníme nádivkou, nakrájenou na plátky. Rozpálíme výpek, přidáme do něj rum a před podáváním polijeme maso na toustech.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.