Perlička na kokosu
75 min.
Ingredience
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 1000gramůPerlička
- 150gramůŠalotka
- 200mililitrůMléko kokosové
- 50gramůOkra - Ibišek jedlý
- 3kusyChilli paprička
- 250gramůLilek
- 5gramůSůl
- 20mililitrůOlej olivový
- 5gramůChilli koření mleté
- 400mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
27 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Perličku naporcujeme a prudce smažíme v oleji asi 5 minut. Oheň zmírníme a maso smažíme dalších 5 minut. Maso vyjmeme a odložíme stranou.
- 2Šalotky oloupeme a nadrobno nasekáme. Polovinu šalotky vložíme do pekáče a dusíme s trochou vody, dokud se voda neodpaří. Šalotky neustále mícháme. Zbytek šalotky odložíme stranou.
- 3Přilijeme kokosové mléko a asi 400 ml vody. Vše promícháme, necháme přejít varem a na středním ohni vaříme asi 30 minut.
- 4Okru očistíme, omyjeme a odkrojíme tuhou část. Feferonky očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Okru, feferonky a zbytek šalotky přidáme k ostatním surovinám.
- 5Lilek očistíme, odkrojíme tuhou část, dužinu podélně rozpůlíme, nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce a přidáme vývar. Zamícháme a vložíme porce perličky.
- 6Pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Ochutíme chilli kořením a solí. Pod pokličkou vaříme dalších 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.