Perlička na kokosu

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
27 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Perličku naporcujeme a prudce smažíme v oleji asi 5 minut. Oheň zmírníme a maso smažíme dalších 5 minut. Maso vyjmeme a odložíme stranou.
  • 2
    Šalotky oloupeme a nadrobno nasekáme. Polovinu šalotky vložíme do pekáče a dusíme s trochou vody, dokud se voda neodpaří. Šalotky neustále mícháme. Zbytek šalotky odložíme stranou.
  • 3
    Přilijeme kokosové mléko a asi 400 ml vody. Vše promícháme, necháme přejít varem a na středním ohni vaříme asi 30 minut.
  • 4
    Okru očistíme, omyjeme a odkrojíme tuhou část. Feferonky očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Okru, feferonky a zbytek šalotky přidáme k ostatním surovinám.
  • 5
    Lilek očistíme, odkrojíme tuhou část, dužinu podélně rozpůlíme, nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce a přidáme vývar. Zamícháme a vložíme porce perličky.
  • 6
    Pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Ochutíme chilli kořením a solí. Pod pokličkou vaříme dalších 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.