Perlička na zelí

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
25 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozčtvrtíme zelí a pokrájíme mrkev, 10 minut povaříme.
  • 2
    Rozpálíme máslo a necháme v něm zesklovatět cibulku a slaninu. Vložíme do něj naporcovanou perličku a osmažíme ze všech stran. Potom ji vyjmeme a ke slanině a cibulce přisypeme zelí a mrkev.
  • 3
    Do hrnce znovu vložíme perličku (kůží nahoru), kolem ní rozložíme nakrájený párek a přilijeme vývar a víno. Přidáme nasekané bylinky, jalovcové kuličky a opepříme.
  • 4
    Víno s vývarem přivedeme k varu, plamen stáhneme na minimum a pod pokličkou maso vaříme asi 90 minut, dokud není měkké.
  • 5
    Maso se zeleninou přeneseme na servírovací talíř a omáčku v hrnci necháme zhoustnout. Slijeme ji a podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.