Perlička na zelí
105 min.
Ingredience
- 450gramůZelí hlávkové bílé
- 60gramůMrkev kořen
- 60gramůMáslo čerstvé
- 20gramůSlanina vepřová
- 60gramůCibule
- 1000gramůPerlička
- 120gramůPárek s fazolí
- 60mililitrůVíno bílé
- 60mililitrůVývar drůbeží
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 6kusůJalovec
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
25 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rozčtvrtíme zelí a pokrájíme mrkev, 10 minut povaříme.
- 2Rozpálíme máslo a necháme v něm zesklovatět cibulku a slaninu. Vložíme do něj naporcovanou perličku a osmažíme ze všech stran. Potom ji vyjmeme a ke slanině a cibulce přisypeme zelí a mrkev.
- 3Do hrnce znovu vložíme perličku (kůží nahoru), kolem ní rozložíme nakrájený párek a přilijeme vývar a víno. Přidáme nasekané bylinky, jalovcové kuličky a opepříme.
- 4Víno s vývarem přivedeme k varu, plamen stáhneme na minimum a pod pokličkou maso vaříme asi 90 minut, dokud není měkké.
- 5Maso se zeleninou přeneseme na servírovací talíř a omáčku v hrnci necháme zhoustnout. Slijeme ji a podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.