Perlička po švábsku
85 min.
Ingredience
- 1kusPerlička
- 1lžíceSůl
- 120gramůSádlo škvařené
- 2kusyCibule
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 2kusyOkurky nakládané
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
50 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vykuchanou, očištěnou a omytou perličku zbavíme páteře, křídel a kloubů a nasekáme na 8 dílů, které osolíme.
- 2V kastrole rozpálíme sádlo, vložíme díly perličky, které prudce ze všech stran opečeme. Vyjmeme je z kastrolu, na tuku opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, vrátíme opečenou perličku, přisolíme, zakryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme doměkka.
- 3Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, přilijeme do omáčky, přidáme citronovou šťávu a povaříme.
- 4Malou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, oloupané sladkokyselé okurky nakrájíme na nudličky, obojí spolu krátce osmahneme na másle, přidáme nasekanou petrželovou nať a směs vmícháme do omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.