Perlička po švábsku

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
50 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchanou, očištěnou a omytou perličku zbavíme páteře, křídel a kloubů a nasekáme na 8 dílů, které osolíme.
  • 2
    V kastrole rozpálíme sádlo, vložíme díly perličky, které prudce ze všech stran opečeme. Vyjmeme je z kastrolu, na tuku opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, vrátíme opečenou perličku, přisolíme, zakryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme doměkka.
  • 3
    Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, přilijeme do omáčky, přidáme citronovou šťávu a povaříme.
  • 4
    Malou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, oloupané sladkokyselé okurky nakrájíme na nudličky, obojí spolu krátce osmahneme na másle, přidáme nasekanou petrželovou nať a směs vmícháme do omáčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.