Perličky pečené v kapustě

80 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1133 kcal
Bílkoviny
136 g
Tuky
54 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrole rozehřejeme máslo s 1 lžící oleje, vložíme očištěné, osolené a opepřené perličky a opékáme je po všech stranách asi 10 minut. Odstavíme z plotny a perličky vyjmeme.
  • 2
    Do kastrolu přidáme zbylý olej spolu s oloupanou, nasekanou cibulí, na kolečka nakrájeným pórkem, na plátky nakrájeným celerem a na kostičky nakrájenou slaninou. Za stálého míchání vše smažíme 2-3 minuty. Přidáme rozpůlené ořechy a opečené perličky.
  • 3
    Očištěnou kapustu nakrájíme na osminky tak, aby listy zůstaly na košťálu. Kapustu vložíme do kastrolu mezi perličky, zalijeme vývarem a vše osolíme a opepříme. Na plotně uvedeme do varu, potom kastrol vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pokrm pečeme asi 45 minut. Před podáváním necháme 10 minut odpočinout.
  • 4
    Perličky rozkrájíme na půlky a upravíme na talíře spolu se zeleninou a šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.