Perličky pečené v kapustě
80 min.
Ingredience
- 2kusyPerlička
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1kusPórek
- 2kusyCeler řapíkatý
- 100gramůAnglická slanina
- 85gramůOřechy vlašské
- 400gramůKapusta hlávková
- 100mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1133 kcal
Bílkoviny
136 g
Tuky
54 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V kastrole rozehřejeme máslo s 1 lžící oleje, vložíme očištěné, osolené a opepřené perličky a opékáme je po všech stranách asi 10 minut. Odstavíme z plotny a perličky vyjmeme.
- 2Do kastrolu přidáme zbylý olej spolu s oloupanou, nasekanou cibulí, na kolečka nakrájeným pórkem, na plátky nakrájeným celerem a na kostičky nakrájenou slaninou. Za stálého míchání vše smažíme 2-3 minuty. Přidáme rozpůlené ořechy a opečené perličky.
- 3Očištěnou kapustu nakrájíme na osminky tak, aby listy zůstaly na košťálu. Kapustu vložíme do kastrolu mezi perličky, zalijeme vývarem a vše osolíme a opepříme. Na plotně uvedeme do varu, potom kastrol vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pokrm pečeme asi 45 minut. Před podáváním necháme 10 minut odpočinout.
- 4Perličky rozkrájíme na půlky a upravíme na talíře spolu se zeleninou a šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.