Perličky se zázvorovou glazurou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2626 kcal
Bílkoviny
500 g
Tuky
72 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
709 mg
Cukr
573 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Perličky očistíme, omyjeme a páteřní kost odstraníme. Perličky rozevřeme, kůží nahoru položíme na prkénko a přimáčkneme, aby se maso zploštilo. Kůži na prsou několikrát nařízneme.
  • 2
    Rozdrcený česnek, nastrouhaný zázvor, sladkou chilli omáčku, limetkovou šťávu, olej a nasekaný koriandr promícháme vidličkou. Marinádou potřeme perličky a necháme nejméně 1 hodinu marinovat v chladničce.
  • 3
    Pekáč vyložíme alobalem, urovnáme na něj perličky a pečeme v troubě pod rozpáleným grilem 15 minut - maso jednou obrátíme.
  • 4
    Podáváme ihned, doplníme dílky omyté limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.