Pesto omáčka na bezlepkové těstoviny

12 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
39 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
338 mg
Cukr
368 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V teflonové pánvi opražíme nasucho 30 g piniových oříšků. Omyjeme 2 g čersvých lístků bazalky (2 hrnky) a necháme je okapat. Bylinky a oříšky dáme do mixéru s nadrobno 2 pokrájenými stroužky česneku, 1/2 lžičkou soli a 3 lžícemi Parmezánu a vše rozmixujeme na kaši. Pomalu přiléváme 1,25 dl extra olivového oleje a mixujeme do doby, kdy nám vznikne zelená pasta - omáčka pesto.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.