Pestrá těstovinová hnízda
40 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 300gramůŠpagety, Makarony
- 2lžičkySůl
- 300gramůFazolky mražené
- 4kusyRajčata
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme v osolené vodě do měkka, slijeme, necháme okapat.
- 2Oloupanou mrkev pokrájíme na plátky, krátce povaříme v menším množství vody. Očištěné fazolové lusky povaříme v osolené vodě asi 4 minuty, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Všechnu zeleninu krátce podusíme na horkém oleji, zalijeme 50 ml vývaru a necháme svařit.
- 3Rozpustíme máslo, přidáme smetanu, nastrouhaný sýr a zbylý vývar. Za stálého míchání vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme špetkou muškátu.
- 4Špagety promícháme s omáčkou, upravíme jako hnízda na talíře a navrch urovnáme zeleninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.