Pestrá zeleninová pánev z mořského ouška

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na kostky a ve velké pánvi na rozpáleném oleji osmahneme dokřupava. Slijeme většinu vysmaženého tuku, do pánve přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nasekanou celerovou nať, pokrájenou mrkev a najemno nasekané chilli papričky. Restujeme cca 3-4 minuty, dokud zelenina nezměkne.
  • 2
    Poté přidáme na kousky nakrájená rajčata, protlak, bobkový list, tymiánové lístky, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme vývar, vodu a nadrobno nakrájené mořské ouško. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme nezakryté cca 40-45 minut.
  • 3
    Přilijeme mouku rozmíchanou ve 4 lžících vody a sherry. Zvýšíme teplotu a za stálého míchání znovu přivedeme k varu. Krátce provaříme do mírného zhoustnutí, dle chuti dosolíme, přidáme pepř, případně sherry a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.