Pestrá zeleninová pánev z mořského ouška
85 min.
Ingredience
- 2plátkySlanina vepřová
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyCeler - nať
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaChilli paprička
- 440gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2kusyBobkový list
- 1lžíceTymián čerstvý
- 250mililitrůVývar rybí
- 1,5litryVoda pitná
- 500gramůMořské ouško
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 125mililitrůSherry brandy
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostky a ve velké pánvi na rozpáleném oleji osmahneme dokřupava. Slijeme většinu vysmaženého tuku, do pánve přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nasekanou celerovou nať, pokrájenou mrkev a najemno nasekané chilli papričky. Restujeme cca 3-4 minuty, dokud zelenina nezměkne.
- 2Poté přidáme na kousky nakrájená rajčata, protlak, bobkový list, tymiánové lístky, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme vývar, vodu a nadrobno nakrájené mořské ouško. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme nezakryté cca 40-45 minut.
- 3Přilijeme mouku rozmíchanou ve 4 lžících vody a sherry. Zvýšíme teplotu a za stálého míchání znovu přivedeme k varu. Krátce provaříme do mírného zhoustnutí, dle chuti dosolíme, přidáme pepř, případně sherry a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.