Pestrobarevná pizza
45 min.

Ingredience
- 6kusůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceOmáčka rajčatová
- 1kusRajčata
- 1kusCeler řapíkatý
- 0,5kusPaprika zelená
- 1kusCuketa
- 25gramůChřest bílý
- 25gramůHrášek
- 4kusyCibulka jarní
- 0,5lžíceOregano sušené
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 60gramůMozzarella
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1kusArtyčoky
- 0,5lžičkaOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 500gramůTěsto na pizzu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
18 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ze špenátu odstraníme tuhé stonky, omyjeme listy studenou vodou a poté osušíme.
- 2Těsto na pizzu rozválíme do placky o průměru 25cm. Dáme na vymazaný plech a okraj ohneme. Potřeme rajčatovou omáčkou.
- 3Na omáčku dáme listy špenátu a poté plátky rajčat. Pokryjeme pokrájenou paprikou, řapíkatým celerem, cuketou, chřestem, hráškem, jarní cibulkou, oreganem a tymiánem.
- 4Smícháme mozzarellu a parmezán a posypeme jimi pizzu. Doprostřed umístíme srdíčko artyčoku. Pizzu pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
- 5Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20 minut.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.