Pestrobarevná pizza

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
18 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze špenátu odstraníme tuhé stonky, omyjeme listy studenou vodou a poté osušíme.
  • 2
    Těsto na pizzu rozválíme do placky o průměru 25cm. Dáme na vymazaný plech a okraj ohneme. Potřeme rajčatovou omáčkou.
  • 3
    Na omáčku dáme listy špenátu a poté plátky rajčat. Pokryjeme pokrájenou paprikou, řapíkatým celerem, cuketou, chřestem, hráškem, jarní cibulkou, oreganem a tymiánem.
  • 4
    Smícháme mozzarellu a parmezán a posypeme jimi pizzu. Doprostřed umístíme srdíčko artyčoku. Pizzu pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
  • 5
    Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20 minut.
  • 6
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.