Pestrý salát s ředkvičkou
30 min.
Ingredience
- 400gramůFazolové lusky zelené
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 4kusyRajčata
- 10kusůŘedkvička
- 5kusůCibulka jarní
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceOcet jablečný
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Fazolky očistíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 3cm. Vaříme je v osolené vodě 10 minut, scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Omytá rajčata nakrájíme na osminky, očištěné ředkvičky a cibulku nakrájíme na kolečka.
- 3Rozmícháme olej, ocet, pepř a sůl. Všechny salátové přísady promícháme v míse, přelijeme zálivkou a zlehka promícháme.
- 4Podáváme ke karbanátkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.