Pestrý těstovinový salát
30 min.
Ingredience
- 120mililitrůOlej olivový
- 3kusyRajčata
- 1kusPaprika žlutá
- 200gramůKrůtí prsa
- 3kusyCibulka jarní
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 80mililitrůOcet kvasný lihový
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyMrkev kořen
- 500gramůTěstoviny konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
907 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
40 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je, propláchneme, necháme dobře okapat. Promícháme s 1 lžící oleje. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Papriku rozpůlíme, semena odstraníme, omyjeme, nadrobno nakrájíme.
- 2Krůtí prsa nadrobno nakrájíme. Jarní cibule očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Mrkev oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na 1 lžíci rozehřátého oleje. Přidáme jarní cibulku a dusíme 2 minuty. Osolíme, opepříme.
- 3Zeleninu smícháme s těstovinami. Na zálivku rozmícháme ocet, vývar a smetanu. Osolíme a opepříme.
- 4Těstovinový salát zalijeme a necháme nejméně 1 hodinu odležet. Před podáváním salát podle chuti případně znovu osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.