Petržel na zázvoru
40 min.

Ingredience
- 1000gramůPetržel kořen
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaZázvor celý
- 300gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou petržel nakrájíme na nudličky a blanšírujeme v hrnci s vroucí osolenou vodou 2 minuty.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jemně nakrájený zázvor a za stálého míchání zvolna opékáme 2-3 minuty. Přidáme petržel, promícháme, osolíme a opepříme.
- 3Směs vložíme do zapékací mísy a zalijeme rozmíchanou smetanou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-15 minut. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.