Petrželková vepřová pečeně
70 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová pečeně
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 2lžíceJogurt bílý
- 4lžícePetržel - nať
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
60 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
303 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky, buď na dva větší, nebo na tři menší. Osolíme a opepříme.
- 2V misce smícháme jogurt, olej a nasekanou petrželku. Do této směsi naložíme maso – aspoň na půl hodiny, klidně však přes noc.
- 3Pekáček vymažeme máslem a dáme do něj maso i s marinádou. Pečeme 60 minut na 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.