Petrželová pasta
40 min.
Ingredience
- 200gramůPetržel - nať
- 1lžíceOlej rostlinný
- 3stroužkyČesnek
- Na petrželovou omáčku
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceSolamyl
- 1lžičkaVegeta
- 40gramůSýr Parmezán
- 0,5lžičkaSůl
- Na zalití
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
118 mg
Postup přípravy
- 1Suroviny na pastu rozmixujeme dáme do uzavíratelné nádoby a zalijeme olejem. Pastu uchováváme v lednici, vydrží až 3 týdny.
- 2Na omáčku ustrouháme parmazán, v trošce smetany rozšleháme solamyl, všechny suroviny na omáčku rozmícháme a povaříme.
- 3Do omáčky přidáme 2 lžíce petrželové nati a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.