Petrželová polévka
40 min.
Ingredience
- 600gramůPetržel kořen
- 100gramůCibulka jarní
- 1litrVývar zeleninový
- 250mililitrůVíno rýžové čínské
- 2kusyPstruh uzený
- 3lžíceSezam - semena
- 3lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOlej sezamový
- 0,5lžíceWasabi pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
15 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou petržel nakrájíme na slabá kolečka, nať nasekáme.
- 2Cibuli oloupeme, spolu s petrželí orestujeme na rozpáleném oleji. Poté přidáme sójovou omáčku a pastu, zalijeme vývarem, rýžovým vínem, vaříme na mírném ohni 6 minut.
- 3Pstruhové filety nakrájíme a rozdělíme na talíře, zalijeme polévkou, posypeme sezamovými semínky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.