Petrželový krém se sýrem

40 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou petržel a mrkev nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli jemně nasekáme.
  • 2
    Připravenou zeleninu podusíme na másle, přidáme 10 g omyté petrželky (svazek), podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut a potom petrželku vyjmeme.
  • 3
    Polévku rozmixujeme. Ze sýru odkrojíme kůrku a nakrájíme jej na kostičky. Vložíme do polévky a necháme rozpustit. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Při podávání posypeme polévku nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.