Piemontská krůtí roláda se špenátem
95 min.
Ingredience
- 700gramůKrůtí prsa
- 300gramůŠpenát
- 2lžičkySůl
- 3lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceSýr Parmezán
- 300mililitrůVíno bílé
- 2lžíceBazalka
- 150gramůMascarpone
- 200gramůBageta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
37 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z krůtích prsou vytvoříme plátek, který rozklepeme na stejnoměrnou sílu. Listový špenát omyjeme, nahrubo posekáme a vložíme do kastrolku. Přidáme trochu soli, lžíci oleje, zakryjeme a zvolna podusíme. Když špenát zvláční, přidáme muškátový květ a mletý pepř. Vejce rozšleháme, vmícháme strouhaný Parmezán, osolíme, opepříme a ze směsi na pánvi s rozehřátou lžící oleje zvolna upečeme omeletu.
- 2Hotovou omeletu položíme na plát masa, na ni pak navrstvíme dušený špenát, ze kterého jsme vymačkali vodu. Pevně roládu svineme a ovážeme potravinářským provázkem. V pekáčku na plotně rozehřejeme zbytek oleje, roládu na něm ze všech stran opečeme. Poté ji podlijeme bílým vínem, pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut, aby maso bylo dobře propečené.
- 3Upečenou roládu vyndáme na talíř a přikryjeme alobalem. Do výpeku na pekáči přidáme sýr Mascarpone s nasekanou bazalkou. Omáčku dobře promícháme.
- 4Roládu rozkrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bagetou nakrájenou na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.