Pikantní brokolicové tofu
50 min.
Ingredience
- 1lžíceZázvor celý
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusBrokolice
- 1kusPaprika žlutá
- 250gramůShiitake houby
- 75mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaChilli papričky - vločky
- 1kusMrkev kořen
- 2lžíceOmáčka sójová
- 3stroužkyČesnek
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 4lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 250gramůSýr sójový - Tofu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme marinádu na tofu, a to tak, že smícháme cukr, chilli, sojovou omáčku, škrob, vývar a tofu, nakrájené na kostičky, v něm necháme 30 minut marinovat.
- 2Na části rozehřátého oleje ve woku opečeme dozlatova připravené tofu a odložíme. Přilijeme zbytek oleje, přidáme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a plátky jarních cibulek a orestujeme. Přimícháme růžičky brokolice, špalíčky mrkve, proužky papriky a plátky hub a pečeme 7 minut. Na závěr přidáme tofu na prohřátí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.